Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Zasady żywienia w Przedszkolu

Otwórz

 

PONIEDZIAŁEK

26.02.2024r.

      WTOREK

27.02.2024r.

        ŚRODA

28.02.2024r.

  CZWARTEK

   29.02.2024r.

    PIĄTEK

01.03.2024r.



ŚNIADANIE

Kawa zbożowa

(200ml)

Kanapka z masłem (45g)

Szynka wiejska

(30g)

Pomidorki koktajlowe

(20g)

Herbata z pomarańczą

(200ml)

Płatki owsiane na mleku 

(200ml)

Kanapeczki mieszane z masłem(45g)

Pasta z awokado 

(60g)

Pomidor(20g)

Herbata z miodem(200ml)

Musli na mleku(250)

Kanapka z masłem(45g)

Szynka drobiowa

 (30g)

Sałata(5g)

Papryka(20g)

Herbata(200ml)



Płatki kukurydziane

(200ml)

Kanapeczki z masłem(45g)

Pasta z makreli

(30g)

Ogórek kiszony

(20g)

Herbata z cytryną

(200ml)

Kakao(200ml)

Kanapka z masłem(45g)

Ser żółty (30g)

Ogórek zielony

(20g)

Herbata z

imbirem

(200ml)

ALERGENY

1,2,3,9,10,

1,2,6,9,17

1,2,4,9,10

1,2,3,9,

1,2,9,10

II ŚNIADANIE

Banan

Mandarynka

Pomarańcza

Jabłko

Winogrono


OBIAD

Zupa Jarzynowa

(250ml)

Spaghetti bolonesse (110g)

Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki

(60g)

Kompot agrestowy

(150ml)

Zupa Ogórkowa ze śmietaną (250ml)

Potrawka z kurczaka z warzywami

(110g)

Ryż

(45g)

Kompot wiśniowy

(150ml)

Zupa Rosół z makaronem (250ml)

Łazanki z kapustą i pieczarkami

(110g)

Napar ziołowy

(150ml)

Zupa Biały Barszcz

(250ml)

Kotlet schabowy

(110g) Ziemniaki

(150g)

Mini marchewka

(60g)

Kompot owocowy

(150ml)

Zupa 

Zacierkowa

(250ml)

Paluszki rybne

(110g)

Ziemniaki(45g)

Surówka z marchewki i jabłka(100g)

Kompot 

porzeczkowy

(150ml)

ALERGENY

1,2,4,5,6,7

1,2,,5,7,9

1,2,5,7,9,

1,2,4,5,6,7

1,2,5,6,7,11


PODWIECZOREK

Herbatniki(30g)

Wafle kukurydziane

(30g)

Kakao(200ml)





Bułka grahamka z masłem (45g)

Ser żółty(30g)

Melisa(200ml)

Drożdżówka z budyniem(60g)

Herbata z miodem

(200ml)

Budyń waniliowy

(45g)

Batonik owsiany

(35g)



Ciasto

sernik

(100g)

Bawarka

(200ml)



ALERGENY

1,2,

1,2,9

1,2,6,17

1,2

1,2,

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

A L E R G E N Y

Nr.

Grupa alergenów

                    Występowanie

1

MLEKO

Masło, owsianka, ser, naleśniki, mizeria z jogurtem, kakao, kruche ciasto, sos beszamelowy, białko serwatkowe, mleko w proszku, śmietana, maślanka, zsiadłe mleko, jogurt, kefir, ser twarogowy, kazeina, margaryna, czekolada, lody, desery, puree ziemniaczane, tłuszcze do smarowania pieczywa

2

GLUTEN

Pieczywo mieszane, owsianka, müsli, naleśniki, kotleciki drobiowe, kotlety rybne, gulasz, bułka tarta, kruche ciasto, kasza manna, kaszka kukurydziana, kasza jęczmienna, płatki, otręby, produkty pełnoziarniste, kiełki pszenicy, makarony, mieszanki zbóż, kawa zbożowa, sosy na bazie zasmażki, napoje na bazie kakao, mieszanki przypraw, sos sojowy, batony zbożowe, lody z waflem, wędliniarskie specjały

3

CYTRUSY

Kiwi, cytryna, herbata z cytryną, nektarynki, pomarańcze

4

WIEPRZOWINA

Mięso wieprzowe

5

DRÓB

Mięso drobiowe

6

JAJA

Kotlety rybne, kotlety drobiowe, naleśniki, kruche ciasto, żółtko i białko jaj, jaja w płynie i w proszku, spoiwo w mięsie mielonym, pulpety, panierki

7

SELER

Zupy, surówki z selerem, seler naciowy, liść selera, ziarna selera, sól selerowa soki warzywne z dodatkiem selera, mięsa duszone z jarzynami, sosy, sałatki delikatesowe, mieszanki przypraw

8

GORCZYCA

Mięso marynowane z gorczycą, sałatki, musztarda, olej gorczycowy, liście i kwiaty gorczycy, warzywa konserwowe, marynaty

9

SEZAM

Mieszanka płatków śniadaniowych, chleb, bułka z ziarnami, kotleciki drobiowe, ciastka z sezamem, ziarno sezamowe, oleje, pasta sezamowa, mąka, sól sezamowa

10

SOJA / ziarno sojowe /

Wędlina, mąka sojowa, kasza sojowa, olej sojowy, kiełki soi, przyprawy, wyroby wędliniarskie, niskotłuszczowe produkty na bazie mięsa mielonego

11

RYBY

Kotlety rybne, pasta z makreli, ryby surowe, gotowane, marynowane, wędzone, kawior, ikra, pasta z makreli

żelatyna

12

ORZECHY

Słonecznik, bułka z ziarnami, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, olej arachidowy, masło arachidowe, orzechy brazylijskie, pistacja, krem orzechowy, pasta orzechowa, masło orzechowe, marcepan, desery, produkty o smaku orzechowym, wegetariańskie zamienniki mięsa, sosy

13

DWUTLENEK

SIARKI oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10mg/l

Owoce suszone, müsli, E220-228 : dwutlenek siarki oraz sole kwasu siarkowego

14

SKORUPIAKI

Małże, krewetki, raki, kraby, masło rakowe, pasta z krewetek

15

ŁUBINY

Mąka łubinowa, białka roślinne (łubiny) w wypiekach

16

MIĘCZAKI

Omułki, małże, ostrygi, ślimaki, kalmary, mątwy, ośmiornice, czarny makaron z owocami morza

17

MIÓD

Miód naturalny i sztuczny



Opłaty i zwolnienie z opłat za żywienie

ZARZĄDZENIE NR 1302/2017_ze zmianami_otwórz