Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

 

PONIEDZIAŁEK

 03.10.2022r.

    WTOREK

 04.10.2022r.

       ŚRODA

   05.10.2022r.

  CZWARTEK

  06.10.2022r.

    PIĄTEK         07.10.2022r.

 


ŚNIADANIE

Płatki kukurydziane na mleku

(200ml)

Kanapka z masłem(45g)

Kiełbasa krakowska

(20g)

Pomidor(20g)

Herbatka z miodem i cytrynką

(200ml)

Płatki owsiane  na mleku(200ml)

Kanapka z masłem(45g)

Ser żółty(20g)

Ogórek zielony(20g)

Herbatka malinowa

(200ml)

 

Kakao

Kanapka z masłem(45g)

Pasta z makreli i białego sera

(45g)

Roszponka(5g)

Herbatka imbirem i cytrynką

(200ml)

 

Płatki ryżowe na mleku(200ml)

Kanapka z masłem(45g)

Pasta jajeczna(45g)

Herbatka z cytrynką(200ml)

Kawa

zbożowa

na mleku

Kanapka z masłem

Pasztet

(wyrób własny)

(45g)

Rzodkiewka

(20g)

Herbatka z miodem

 

ALERGENY

1,2,3,17

1,2,

1,2,3,4,11,

1,2,3,

1,2,4,5,

II ŚNIADANIE

     śliwka

mandarynka

    jabłko

    gruszka

   banan

 

OBIAD

Pieczarkowa (200ml)

Kotlet drobiowy z serem i kukurydzą(85g)

Surówka z kapusty białej z papryką(100g)

Ziemniaki

(20g)

Kompot porzeczkowy

(200ml)

Krem z dyni z grzankami

(200ml)

Boeuf Strogonow z ogórkiem i pieczarkami

(85g)

Ryż(40g)

Kompot

agrestowy  (200ml)

 

Gulaszowa (200ml)

Makaron z sosem Napoli

(85g)

Ogórek kiszony(100g)

Kompot wiśniowy

(200ml)

 

 

Zacierkowa

(200ml)

Pieczone udziki z kurczaka(85g)

Ziemniaki(40g)

Kapusta pekińska z marchewką

(100g)

Kompot

wieloowocowy (200ml)

 

Pomidorowa z makaronem

(200ml)

Łosoś (100g)

Ziemniaki młode z koperkiem

(45g)

Szpinak z żurawiną i sezamem

(100g)

Kompot

rabarbarowy

(200ml)

 

ALERGENY

1,2,4,5,6,7,

1,2,5,6,7

1,2,5,6,7,

1,2,5,7,

1,2,5,6,7,11

 

PODWIECZOREK

Herbatniki

(60gr)

Herbata miętowa

(150ml)

 

Ciasto drożdżowe

(100g)

Herbata

(150ml)

Bułeczka z masłem

Szynka z indyka(25g)

Papryka(20g)

Bawarka

(150ml)

 

 

 

 

Batonik zbożowy(60g)

Herbata owocowa (150ml)

Mus truskawkowy (1szt.)

Chrupek kukurydziany (60g)

ALERGENY

 

1,2

1,2,3,4,

1

1,

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

A L E R G E N Y

Nr.

Grupa alergenów

                    Występowanie

1

MLEKO

Masło , owsianka , ser , naleśniki , mizeria z jogurtem, kakao , kruche ciasto , sos beszamelowy , białko serwatkowe , mleko w proszku , śmietana , maślanka , zsiadłe mleko , jogurt , kefir , ser twarogowy , kazeina , margaryna ,czekolada , lody , desery , puree ziemniaczane , tłuszcze do smarowania pieczywa

2

GLUTEN

Pieczywo mieszane , owsianka , müsli , naleśniki , kotleciki drobiowe , kotlety rybne gulasz , bułka tarta , kruche ciasto , kasza manna , kaszka kukurydziana , kasza jęczmienna , płatki , otręby , produkty pełnoziarniste , kiełki pszenicy, makarony , bulka tarta , mieszanki zbóż , kawa zbożowa , sosy na bazie zasmażki , napoje na bazie kakao , mieszanki przypraw , sos sojowy , batony zbożowe , lody z waflem , wędliniarskie specjały

3

CYTRUSY

Kiwi, cytryna, herbata z cytryną, nektarynki, pomarańcze

4

WIEPRZOWINA

Mięso wieprzowe

5

DRÓB

Mięso drobiowe

6

JAJA

Kotlety rybne , kotlety drobiowe , naleśniki , kruche ciasto , żółtko i białko jaj , jaja w płynie i w proszku , spoiwo w mięsie mielonym , pulpety

7

SELER

Zupy , surówki z selerem , seler naciowy , liść selera , ziarna selera , sól selerowa soki warzywne z dodatkiem selera , mięsa duszone z jarzynami , sosy , sałatki delikatesowe , mieszanki przypraw

8

GORCZYCA

Mięso marynowane z gorczycą , sałatki , musztarda , olej gorczycowy , liście i kwiaty gorczycy , warzywa konserwowe , marynaty

9

SEZAM

Mieszanka płatków śniadaniowych , chleb , bułka z ziarnami , kotleciki drobiowe , ciastka z sezamem , ziarno sezamowe , oleje , past masła , mąka , sól sezamowa

10

SOJA / ziarno sojowe /

Wędlina , mąka sojowa , kasza sojowa , olej sojowy , kiełki soi , przyprawy , wyroby wędliniarskie , niskotłuszczowe produkty na bazie mięsa mielonego

11

RYBY

Kotlety rybne , pasta z makreli , ryby surowe , gotowane ,marynowane , kawior , ikra , żelatyna, pasta z makreli, ryby surowe, gotowane ,marynowane , kawior, ikra,

żelatyna

12

ORZECHY

Słonecznik , bułka z ziarnami , migdały , orzechy laskowe , orzechy włoskie , olej arachidowy , masło arachidowe , orzechy brazylijskie , pistacja , krem orzechowy, pasta orzechowa , masło orzechowe , marcepan , desery , produkty o smaku kawowym , wegetariańskie zamienniki mięsa , sosy

13

DWUTLENEK

SIARKI oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10mg/l

Owoce suszone , müsli , E220-228 : dwutlenek siarki oraz sole kwasu siarkowego

14

SKORUPIAKI

Małże , krewetki , raki , kraby , masło rakowe , pasta z krewetek

15

ŁUBINY

Mąka łubinowa , białka roślinne (łubiny) w wypiekach

16

MIĘCZAKI

Omułki , małże , ostrygi , ślimaki , kalmary , mątwy , ośmiornice , czarny makaron z owocami morza

17

MIÓD

Miód naturalny i sztuczny



Opłaty i zwolnienie z opłat za żywienie

ZARZĄDZENIE NR 1302/2017_ze zmianami_otwórz